Foredrag med Familien på farten i Afrika Norgesgade den 15. november 2019.

Vi havde besøg af familien Anne Grethe og Helge fra Give. De har været på farten mange steder, men i dag var det Sydafrika, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho og Swaziland, en tur på fire måneder og 22000 km. De fortalte om og viste de mange billeder og de havde sat lyd på dernede fra. De havde købt en bil til formålet ”en gammel ”Landcruiser”den blev pakket godt til og blev kørt til Århus Havn, hvor den blev sat ind i en container, det ville tage ca. 6 uger for at få den sejles til Sydafrika, men Anne Grethe og Helge tog flyveren der over, så de kunne være friske til deres udfordringer, som der ventede dem derover. De havde fået lavet sådan, de kunne stille deres telt på taget af bilen, med en stige til.

De fortalte om og viste de mange billeder med lyd på, dernede fra, De kørte rundt til de forskellige steder og mødte de forskellige mennesker som boede i primitive huse som de var tilfredse med, og en mand med ikke mindrer 4 hustruer og 27 børn, og om skolebørn der måtte løbe i skole. De mødte også dansker dernede og nogle tysker som de var på tur med. Og juleaften med 47 grader med pulver mad og man bare ønsker sig hjem til andesteg og børnebørn.

Verdens største træ.

Træets indre

Det var en stor oplevelse at høre dem fortælle deres oplevelser og om den betagende natur, vandfald, eksotiske dyr og de farverige mennesker, som altid var søde og hjælpsomme, de talte på enten engelsk eller med deres finger sprog og om de oversvømmede veje, støvede grusveje og veje som vaskebræt. Et godt foredrag. Asger takkede Anne Grethe og Helge fordi de ville komme og en tak til gæsterne og for den store tilslutning.

Slut på en god eftermiddag