Danske Seniorer havde inviteret til Julehygge og Foredrag med Feltpræst Jens Peder Garner den 6. december 2019

Asger bød velkommen, til gæsterne og til Frisenborg orkester, som ville komme og underholder med nogle julesange og til præsten Jens Peter Garner, som vil komme og fortæller om at være Feltpræst. Som udsendt Feltpræst var man ligestillet med alle de andre, og var der for dem når de har brug for ham, og inden de nye soldater skulle af sted, blev der talt om mange ting de skulle tage stilling til, også med døden.

Han viste billeder dernede fra og fortalte om hvad soldaterne lavede der, der var en god sammen hold med hinanden. Der var både læger, sygeplejersker og fysiorapeuter dernede, og en fysiorapeut kunne det da engang imellem være godt nok ,når soldaterne kom hjem fra deres manøvrer og slæbt på deres tunge rygsæk m.m.

Han fortalte om hvordan de holdt jul der nede, og vi så billeder hvor de holdt jul, og de mange gaver og slik der var blevet sendt derned hjemme fra. Og til Sankt Hans havde de, i stedet for en heks , havde lavet en kriger og sat op. Da han er omkring 2 meter høj, blev der sat et stykke til hans seng, så han kunne være der, og da Dronning Margrethe var på besøg dernede og skulle sove der, fik hun hans seng, så måtte han finde en anden seng at sove i. Han var glad for den tid, selvfølgelig kunne man savne dem der hjemme, men de havde et godt kammeratskab dernede.

I kaffe pausen underholdt Frisenborg orkester med Julesange. Asger takkede til sidst Jens Peter Garner for hans foredrag og Frisenborg orkester for underholdning og til alle gæsterne der var kommet. Vi sluttede eftermiddagen af med at synge Dejlige er jorden.