Sommerudflugt til Hornvarefabrikken og St. Georg Museet Tirsdag den 17 august 2021

Efter alle var kommet i bussen, kørte vi mod Bøvlingbjerg, hvor vi skulle ind og se Hornvarefabrikken ,På vejen derop fik vi rundstykker, og kaffe i bilen, og vi kørte bland andet forbi Bækmarksbro, hvor vi fik storkeparret at se. Da vi var nået til Bøvlingbjerg skulle vi se Hornvarefabrikken, og der inde fik vi fortalt om fabrikken der bygger på spændene gennem 200-årig historie hvor marinesoldaten Knud Høj i 1800 tallet blev taget til krigsfange i England, her lærte han at lave horn skeer. Efter krigen begyndte han en produktion af horn skeer selv på sin hjem egen og solgte dem, det var en god ekstra indtægt til det fattige landbrug.

Sønnen Peter Husted lærte håndværket af sin far, men det var en arbejdsulykke i 1931 i landbruget der fik ham til at genoptage hornske mageriet og der begyndte han med skohorn og sennep skeer på bestilling. Peter Husted en mand med store ambitioner hvor det bragte til verdensudstilling i Bruxelles og vandt en sølvmedalje.1935 flyttede fabrikken til nuværende adresse og i 1958 overlod han fabrikken ti sin søn og svigedatter Asger og Eva Husted - Fabrikken ejes i dag af Sara Brun Buch og Peder Frølund Buch.

.Og derefter fik vi middagsmad på restaurant Vestkyster der fik vi Rødspætte –kartofler og persillesovs eller Wirnerschnizel Brasede kartofler efter hvad vi havde bestilt.

Derefer kørte vi til Strandings museet St. George hvor fik vi en rundvisning På Strandingsmuseet fik vi en rundvisning om en historisk fortælling om St. George dramatisk historie både udstilling af ting fra skibet og historie om skibet, Og mødet med befolknings møde med søfolk fra hele verden . og beretning om verdenshistoriens største strandings katastrofer, der fandt sted ud for Thorsminde i julen 1811 hvor 2 engelske skibe der iblandt dem St. George strandede under en orkan og næste 1400 mennesker omkom kun 17 overlevede. På et lang væg var der skrevet navne på alle de omkommende. De fået bjerget den store Ror, den originale ror fra St.Georg som skibet havde mistede under en storm syd for Lolland

Derefter fik kaffe med kringle i bussen, medens vi kørte ud til en gårdbutik . Også gik turen hjemad

Rundstykker er sponsret af Vestbyenbageri.

Kringle og kaffe af Ans rejser.